Piškotki

Ob obisku spletni strani www.planfest.si, se v vaš iskalnik shrani datoteka, ki jo imenujemo piškotek. Piškotki omogočajo uporabniku prijaznejše brskanje na spletni strani in pomagajo www.planfest.si, da uporabniku nudi najbolj priročne storitve. Piškotki vsebujejo različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete. Uporablja jih večina sodobnih spletnih strani. Sami po sebi piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali druge zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, npr. za košarice v spletnih trgovinah, za prikaz zemljevidov, video vsebin, za vodenje statistike obiska strani, za podporo vtičnikom družabnih omrežij in za prikazovanje oglasov po meri uporabnika spleta.

  1. Uporabo piškotkov lahko preprečite z nastavitvami v vašem iskalniku.
  2. Pravna podlaga za obdelavo podatkov: privolitev.
  3. Piškotki omogočajo uporabniku prijaznejše brskanje na spletni strani in pomagajo www.planfest.si, da uporabniku nudi najbolj priročne storitve. Sem spada zagotavljanje varnosti podatkov, košarica uporabnika ali ustrezno oglaševanje.

 

Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, lahko spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije z našim spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškotke uporabljamo z namenom boljše izkušnje posameznega obiskovalca ali uporabnika.

Naše spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke in kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik. Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih mest. Vsi ti podatki se zbirajo izključno za potrebe vodenja statistike obiskanosti našega spletnega mesta. 

Prednosti piškotkov

Ob uporabi iste naprave in brskalnika so piškoti nadvse uporabni, saj si lahko na primer zapomnijo vaše nastavitve, pomagajo nam spremljati, kako uporabljate naše strani in naredijo prikazano vsebino bolj ustrezno vašim interesom in potrebam. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Če želite izvedeti, kako to storite z določenim brskalnikom, lahko uporabite funkcijo pomoči v brskalniku ali pa obiščete http://www.aboutcookies.org, ki korak za korakom pojasni, kako upravljati ali izbrisati piškotke v večini brskalnikov.